Dabos, Christelle: Zrcalka. Knj. 1, Zimska zaročenca

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V prvi knjigi Zimska zaročenca sage Zrcalka stopimo v nov fantazijski svet, kjer je bila zemlja razbita na koščke in se najprej spoznamo z enim delom oz. obokom, z Animo. Tu živi naša glavna junakinja Ofelija, ki je nerodna deklica, neopazna in tiha. Dela v arhivu, kjer s svojo sposobnostjo - talentom, prebira zgodovino iz predmetov z dotikom rok. Poleg tega, da je bralka, pa Ofelija lahko prehaja tudi skozi zrcala, kar jo naredi v zrcalko.

Ker se ni želela poročiti z nobenim od bratrancev, jo čaka dogovorjena poroka. Bodoči soprog se je z cepelinom pripeljal z daljnega Pola. Ko ga je Ofelija prvič zagledala je v njem videla medveda, osornega in groznega moža, ki jo bo odpeljal od doma in domačih. Ko je prispela na Pol in v večni mraz pa prične spoznavati, v kakšnih spletkah se je pravzaprav znašla.

Družina bodočega moža so Zmaji in se bojujejo za prevlado na dvoru z drugimi družinami. Prav Ofelija pa naj bi jim omogočila, da bi svojo namero dosegli. Odnos med Ofelijo in njenim zaročencem Thornom je zapleten, predvsem pa ves čas čutimo, da sta res vsak s svojega sveta.

Skozi zgodbo se prepleta veliko dogodkov, ki Ofeliji življenja v novem svetu ne olajšajo, prej otežijo. Ko se naša junakinja prebija skozi vse iluzije, končno spoznava svojo vlogo in razlog, zakaj je bila prav ona izbrana za to dogovorjeno poroko.

Pričakujemo nadaljevanje sage Zrcalka z drugim delom Izginotje na Mesečini in tretjim delom Spomin Babilona.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.