Dabos, Christelle: Zrcalka. Knj. 3, Spomin Babilona

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V tretjem delu Zrcalke, z naslovom Spomin Babilona, se Ofelija po izginotju Thorna vrne na svoj obok Animo, kjer dve leti in sedem mesecev zaprta doma, skuša ugotoviti, kje bi lahko Thorn bil. Potem pa s pomočjo Archibalda in rože vetrov zapusti svoj obok in se nato sama odpravi v Babilon. Archibald se z vso svojo močjo in znanjem poglobi v iskanje Podmilonebcev.

Babilon je zopet zgodba zase, tu je vsaka oblika nasilja strogo kaznovana in veljajo povsem drugačna pravila. Navkljub vsej svoji nerodnosti in tudi nevednosti, ji s pomočjo Ambroža, le uspe priti v Pomnik in nato celo postati vajenka. Na Babilon je Ofelija prišla raziskovati, z novim imenom Evlalija, pa mora predvsem študirati. Opravlja naloge za avtomat po imenu sir Henry, hkrati pa se mora paziti vseh ostalih na konservatoriju.

Kljub temu, da mora skrivati svojo identiteto,  vseeno počasi odkriva skrivnost za skrivnostjo. Še vedno jo zanima kdo je Bog, pojavi pa se še nekdo drug, ki tudi vpliva nanjo in vse okrog nje.

Hkrati na Polu spoznamo Zmagoslavo, hčer Polovega duha in Thorove tete. Zmagoslava, ki ne govori in ne hodi, ima pa druge sposobnosti, katerih nihče ne pozna. Šele, ko jo končno obišče oče, ki se ga deklica zelo boji, spozna drugo stran svoje hčerke. Tudi Zmagoslavina zgodba bo še zelo vplivala na sam potek nadaljevanja.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.