Creech, Sharon: Za dve luni hoda

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Mladinski roman Za dve luni hoda nas vpelje v svet prepletanja življenjskih zgodb. Glavna junakinja Sal (Salamanca Three Hiddle) je trinajstletnica, ki je potomka indijancev in nas seznani s sodobnim svetom indijancev ali pa bolje njihovih potomcev. V ospredju so odnosi v družini, sprejemanje odhodov in smrti ter predvsem prebolevanje bolečine.

Sal se z dedkom in babico odpravi na potovanje. Obiskali naj bi vse kraje iz katerih je Salina mama poslala razglednico. Med potjo Sal pripoveduje napeto življenjsko zgodbo svoje prijateljice in sošolke Phebe, hkrati pa razkriva tudi svojo zgodbo in zgodbo svoje družine.

Knjiga, ki je prejela številne nagrade in medalje, je privlačna, pa hkrati grenka. Skozi odraščanje in odkrivanja junakinje, spoznamo veliko o izgubi, sprejemanju svojih čustev, seveda pa ne manjka tudi ljubezni. Vsekakor je na čudovit način v zgodbi veliko govora o zapletenosti življenja.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.