Creech, Sharon: Rubindol

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Trinajstletna dvojčka Dallas in Florida živita v sirotišnici v Boxton Creeku. Tu sta glavna g. in ga. Trepid, ki vodita sirotišnico in dobro skrbita, da je dvojčkoma življenje neprijetno. Mogoče pa so res otroci tisti, ki preglavice povzročajo Trepidovima?  Po številnih poskusih, da bi dvojčka uspešno oddali v rejo ali posvojitev, pride zanju priložnost, da bi za nekaj mesecev delala družbo starejšemu paru iz Rubindola, ki sta si želela vsak na svojo poletno pustolovščino.

Tako se pustolovščina začne tudi za dvojčka, ki skozi svoje pripovedi razkrijeta vse negativne izkušnje, ki so ju doletele pri posvojiteljih. Le ti, so ju razočarani, vedno vrnili nazaj v sirotišnico. Pri Sairy in Tillerju v Rubindolu pa so stvari povsem drugačne. Nihče dvojčka ne krega in če naredita napako, nista zanjo kaznovana. Kljub vsem dobrim namenom pa dvojčka ravno g. Trepidu izdata skrivnost, ki zgodbo dodatno zaplete.

Težka zgodba odraščanja, ki pa je polna upanja, da se stvari lahko spremenijo na bolje, hkrati pa izpostavi navezanost med bratom in sestro, ki znata vedno najti najboljši način kako iti naprej.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.