Mestna občina Maribor na novinarski video konferenci predstavila projekt Centra Rotovž s knjižnico

22

oktober

2020

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: mladi, odrasli, starejši

Mestna občina Maribor je na novinarski video konferenci, v sredo, 22. oktobra 2020 predstavila projekt Centra Rotovž s knjižnico. 

Glej prikaz načrtov...

Izjava Dragice Turjak, direktorice Mariborske knjižnice

Po dolgoletnih prizadevanjih pričakujemo, da se knjižnica reši neznosnih prostorskih razmer – pretesnih in dotrajanih prostorov, in da končno zaživi kot prostor znanja, srečevanja in povezovanja. Da bo lahko nemoteno izvajala z zakonom določene naloge ter da bo kulturno središče in generator ustvarjalnosti, inovativnosti in družbenega dialoga.

Zadovoljni smo, da se načrti vračajo na Rotovški trg. Res je, da je z umestitvijo dodatnih vsebin knjižnici namenjenega manj prostora, ki pa ga bo Mestna občina zagotovila na dodatni lokaciji. Skupaj z vodstvom mestne občine tudi intenzivno iščemo nadomestne prostore v središču mesta, da bomo lahko občanom zagotovili knjižnični servis tudi v času gradnje.

Zagotovo bomo z galerijo in art kinom vzpostavili sinergije, ki bodo obogatile kulturno vsebino v Mariboru in regiji.

V knjižnici verjamemo, da gre tokrat zares. Mariborska knjižnica je na številnih področjih vodilna v slovenski bibliotekarski stroki in storitvah. Ji pa nezadostna in dotrajana infrastruktura že vrsto let veže krila.

Čeprav bo selitev na nadomestno lokacijo in potem vzpostavitev storitve v novih prostorih od vseh zaposlenih zahtevala veliko logističnih naporov in prilagajanja, se veselimo, ker uresničena investicija pomeni, da bomo lahko načrtovali razvojno naravnano prihodnost – knjižnico sodobnega časa, kot jo potrebujejo in zaslužijo tudi občani Maribora.

Naj se projekti tokrat res uresničijo!