McManus, Karen M.: Dva lahko ohranita skrivnost

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Avtorica Karen M. McManus poznamo po romanu Eden od nas laže. Sedaj pa je pred nami njen drugi roman Dva lahko ohranita skrivnost … če jo eden odnese v grob. Mladinska kriminalka nam ponuja napeto branje v odkrivanju storilca.

Glavna lika knjige sta sedemnajstletna dvojčka Ellery in Ezra, ki se vrneta v materin rojstni kraj, kjer naj bi nekaj časa preživela z babico, medtem ko je njuna mama Sadie na zdravljenju. Ko dvojčka priletita v Echo Ridge, se zgodba takoj zaplete, saj med vožnjo z babico naletijo na truplo moškega.

Kmalu odkrijeta, da v tem malem kraju mrgoli skrivnosti, o katerih nihče noče govoriti. Prva je pred veliko leti izginila njuna teta, mamina sestra dvojčica Sarah. Pred nekaj leti se je zgodila smrt priljubljene lepotice Lacey, ki je bila tudi kraljica šole. Sedaj pa zopet grozijo trem princesam, ki so kandidatke za kraljico plesa. Ena je Ellery, druga je Brooke, tretja pa Katrin. Ko ena izmed njih izgine, se klopčič skrivnosti vedno bolj zapleta.

Kdo je storilec? Mogoče Malcolmov brat, ki ga že vsa leta sumijo za smrt Lacey. Mogoče kar lokalni policist? Na seznamu osumljencev je še nekaj možnih oseb. Ellery ne more drugače, kot da vedno znova išče teorije zarote za vsakega izmed potencialnih krivcev, ampak ali je res storilec eden od njih?

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.