Care, Santos: Laž

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Care Santos je katalonska avtorica, ki v središče romana Laž postavi najstnico Xènio, ki preko spleta spozna fanta v katerega se zaljubi. Prva zaljubljenost, ki prinese popuščanje v šoli, prinese tudi bridko presenečenje, da oseba, kot se predstavlja na spletu, ni resnična in ne obstaja. Kako se junakinja poda v odkrivanje  identitete idealnega spletnega fanta, nam pisateljica opiše v prvem delu knjige.

Občutek, da je to oseba, ki se želi okoristiti z naivno najstnico, se nam v drugem delu romana povsem podre. Spoznamo namreč fanta in njegovo zgodbo, razlog zakaj se lahko oglaša prek spleta le ob določenih dnevih in kaj doživlja, vse to zapiše v »pismu«, ki ga v fizični obliki pošlje Xènii. Pred nami je šokantna zgodba o nesrečnem otroštvu, odraščanju brez staršev v tolpi preprodajalcev drog in tudi zaključek je nepredvidljiv.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.