BOG, LE KAJ SMO SPET ZAGREŠILI? / Qu'est ce qu'on a encore fait au bon dieu? (komedija)

Leto izida: 2018Področje: Evropski filmiCiljna skupina: odrasli

DVD (98 min)

Režija: Philippe de Chauveron

Založba: Fivia

Jezik: francoski, podnapisi v slovenskem jeziku

Napovednik: https://www.imdb.com/title/tt6556670/?ref_=vi_md_po

V francoski komediji Bog, le kaj smo zagrešili?, sicer orjaškem hitu, so se hčerke belskega, krščanskega zakonskega para Verneuil (Christian Clavier & Chantal Lauby) poročile multikulturno: prva z židom, druga z muslimanom, tretja z Azijcem, četrta pa s črncem. Zdaj, v nadaljevanju (“spet”), pa ti štirje možje – ali štirje svaki, odvisno od perspektive – sklenejo, da se bodo z ženami odselili v tujino, bolj ali manj “domov” (v Izrael, Alžirijo, na Kitajsko in Indijo), jasno, v duhu karikiranja dobro znane rasistične psovke “Črnci, spokajte v Afriko” (ali pa “Židje, spokajte v Izrael” ipd.), toda film skuša pokazati svoje veliko, mehko, svetovljansko, “progresivno” srce, zato sporoča: vsi v Franciji rojeni črnci, židje, Azijci in muslimani so doma v Franciji! Francija je njihov dom! (Vir: Mladina)

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.