Black, Holly: Okrutni princ

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Prvi del nove serije mladinske fantazijske proze z naslovom Okrutni princ, nas popelje v svet vilincev, prevar in zapletov. Seveda v romanu ne manjka tudi ljubezenskih zapletov.

Glavna junakinja Jude, s sestro dvojčico Taryn in polsestro Vivi doživi kruto izkušnjo umora svojih staršev. Nato pa se mora znajti v vilinskem svetu, v katerem doživlja ponižanja in sramotenja, ker je človek.

Toda Jude je močno dekle. Zoperstavi se okrutnim vilincem, hkrati pa začne igrati svojo igro. Ko vilinski kralj napove, da bo krono predal svojemu sinu, šele ugotovimo, da se stvari najbrž ne bodo zgodile po pričakovanjih. Jude postane del Senčnega dvora, skrivne organizacije, ki dela za novega bodočega kralja. Kot človek, se Jude brez težav laže in zato opravlja naloge lažnivke, tatice in vohunke.

Ko pride do umora prestolonaslednika in še lepega dela kraljeve vilinske družine, se Jude odloči, da bo posegla v igro za novega vladarja. Sama pri sebi sestavi načrt, ki ga deli le z redkimi, pa še s temi le deloma. Ali ga bo uspela izvesti, pa si preberite; vsekakor pričakujemo napeto nadaljevanje serije.

Ana Dolinšek
 

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.