Bilodjerič, Jan R.: Animus. V svetu senc

Leto izida: 2021Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Mariborčan Jan R. Bilodjerič svoj mladinski knjižni prvenec postavi na drug planet poimenovan Aljatera. Seveda so glavni junaki čisto običajni otroci z našega planeta. Trinajstletni Gal živi z babico in dedkom, saj je že kot majhen otrok v prometni nesreči izgubil oba starša. In prav dedek je tisti, ki mu pripoveduje napete zgodbe o bitkah z zmaji in o porušenih gradovih. Dedijeva modrost »pogum je skrit tam, kjer se strah konča«, našega junaka vodi po poteh nenavadne pustolovščine. Družbo mu delajo še rdečelaska Mojca in prijatelja Miha ter Vasja.

Četvorica se znajde na drugem planetu, kjer je vse drugače. Tu živijo Apudi, mala bitja, ki sprejmejo naše junake, ki so tu s posebno nalogo, rešiti planet Aljatero in posledično tudi planet Zemljo. Čaka jih kup nalog, ugank in zapletov, da pripeljejo dogodivščino do srečnega konca. Spoznajo tudi druga bitja tega planeta, Gal pa čuti posebno povezanost s Klarejo Regizij. Kdo je na njihovi strani in kdo dela za Zlo oz. Nevidno roko, bodo morali junaki ugotoviti sami.

Opozorila bi še na spremno besedo Mladinska knjiga prihodnosti, ki jo je knjigi na pot spisal Tone Partljič in v kateri nas opozori, da je to šele prvi del nastajajoče trilogije. Želim vam prijetno branje ob odkrivanju nove pustolovščine.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.