Beauvais, Clémentine: #3špehbombe

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Biti najstnica ni lahko, še toliko težje je, če te tri leta zapored izberejo za špehbombo na obšolskem internetnem glasovanju. Glavna junakinja Mireille Laplanche se je tokrat izognila zmagi, saj je šele bronasta špehbomba. To leto sta jo prehiteli Astrid in Hakima.

Zabavno spisan roman, ki se dotika teme debelosti, medvrstniškega nasilja na spletu in tudi drugače. Prav s humorjem se naša glavna junakinja prebija skozi vse neprijetnosti. Svoji dve novi prijateljici prepriča, da se s kolesi odpravijo v Pariz. S seboj prevažajo prikolico na kateri prodajajo klobase, spremlja pa jih Hakimin starejši brat na invalidskem vozičku. Kaj vse se dekletom dogodi na poti boste izvedeli ob branju knjige in se hkrati dobro zabavali.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.