Bardugo, Leight: Vranja šesterica. Knj. 1

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V knjigi ameriške pisateljice Leight Bordugo spoznamo kar nekaj najstnikov s posebnimi zmožnostmi. V trgovskem središču Ketterdama tolpo Klošarjev vodi Kaz Brekker, poimenovan tudi Umazana roka. In prav Kaz zbere okrog sebe skupino s katero namerava opraviti skoraj nemogočo nalogo. Ob njem so ostrostrelec Jasper, vohunka Inej, poimenovana Prikazen, Griša oziroma magijka Nina, ki je trgačica src. Ta ekipa nato še iz zapora reši kaznjenca Matthiasa. Prav z njegovo pomočjo jim bo vstop v Ledeni dvor lažji. Ekipi se pridruži še sin naročnika, Wylan. Naloga pa je ugrabiti Boja Yul-Bayurja, ki je iznašel drogo, poimenovano jurda parem, s katero poveča sposobnosti griš, jih pa tudi popolnoma zasvoji.

Napeto dogajanje, polno akcije in nepredvidenih zapletov, vas bo posrkalo v branje. Pričakujemo drugi del knjige, kjer se bodo zapleti gotovo nadaljevali.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.