Bardugo, Leigh: Senca in kost [knj. 1]

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Avtorico Leigh Bardugo poznamo po mladinskem romanu Vranja šesterica, v dveh delih. Svet Griševskega vsemirja prenaša tudi v novo trilogijo Senca in kost.

Glavna junakinja Alina Starkov je vojna sirota, ki je skupaj z Malijenom Orecevim pripeljana na vojvodovo posestvo. Deklica je že med odraščanjem drugačna. Ko pa odkrijejo njene griševske sposobnosti, da je sončna priklicnica, se zanjo vse spremeni.

Njena naloga bo ustaviti volkre, ki naseljujejo Globel (Nemorje), njenih moči si predvsem želi glavni med grišami Temačnik. Najprej Alino čaka težko šolanje, kjer mora osvojiti novo znanje. Toda življenje se ji obrača od slabega k slabšemu, vsi jo sovražijo, poleg tega pa je nezmožna sama priklicati svoje moči.

Veliko zapletov, ljubezenskih in drugačnih, in težkih preizkušenj pritegne bralca, da jo v hipu prebere. Pričakujemo nadaljevanje.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.