Bardugo, Leigh: Napad in vihar

Leto izida: 2023Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V drugem delu trilogije Senca in kost glavna junakinja Alina z Malom beži pred Temačnikom. Potem, ko ji je ta nadel ojačevalnik belega jelena in se ji je griševska moč okrepila, Alina spozna, da obstajata še dva ojačevalnika. Temačnik Alino najde, uklene in se z njo poda na lov za drugim ojačevalnikom belo kačo ali drugače poimenovanim morskim bičem, Rusalijo.

Nadaljevanje trilogije je polno bitk, ljubosumja, zapletov, lakomnosti, pohlepa, obupanosti in osramočenosti. Avtorica vpelje tudi nove osebe, ki močno vplivajo na potek zgodbe. Posebej se za Alino postavi zasebnik Sturmhond in njegova pomočnika dvojčka. Poudariti moramo, da se kljub Alinini odsotnosti v Ravki krepi kult sončne svetnice, kar bo zelo vplivalo na zgodbo. Ob dejstvu, da obstaja še tretji ojačevalnik, bo v tretjem delu gotovo sledil še lov nanj.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.