Avtorske pravice

  • Materiali na spletnih straneh www.mb.sik.si so avtorsko zaščiteni, zato je njihova uporaba izven spletnih strani dovoljena le pod posebnimi pogoji.
  •  Logotip - sova: Osnovni znak - logotip in vse druge izpeljave logotipa je izdelal oblikovalec Matic Brezovšek. Lastnik avtorskih pravic je Mariborska knjižnica.
  • Vse podobe logotipa, ki so prisotne na spletnih straneh, si lahko za osebno (nekomercialno) uporabo posnamete na disk in jih uporabite v elektronskih dokumentih, za ozadja, jih natisnete ali uporabite na svojih osebnih spletnih straneh. Pri uporabi na internetu je zaželeno, da se na sliko ali ob njej nastavi povezava do spletnih strani Mariborske knjižnice.
  • Če želite uporabljati logotip v druge (neosebne, komercialne) namene (velja tudi za neprofitne organizacije), vas prosimo, da pišete na info@mb.sik.si za podrobnejše informacije. Za komercialne namene se šteje vse, kar se ne navezuje na osebno uporabo, torej objava v publikacijah, na plakatih, v vseh vrstah dokumentov (elektronskih, tiskanih), objave v medijih…
  • Podobe logotipa ni dovoljeno spreminjati ali dodajati druge elemente brez dovoljenja Mariborske knjižnice.
  • Fotografije (slike): Vse fotografije na spletni strani so last Mariborske knjižnice.
  • Uporaba fotografij je dovoljena zgolj za osebno uporabo (za ozadja na zaslonu, ohranjevalnike zaslona, spletne strani, elektronske dokumente, tiskanje na papir, seminarska dela, šolske namene…). V vseh dokumentih je potrebno navesti spletni naslov od koder ste fotografijo vzeli (www.mb.sik.si). Pri uporabi fotografij na internetu je zaželeno, da v zameno postavite na strani povezavo na spletno stran Mariborske knjižnice.
  • Če želite uporabljati fotografije tudi v druge (neosebne, komercialne) namene (velja tudi za neprofitne organizacije), vas prosimo, da pišete na info@mb.sik.si za podrobnejše informacije. Za komercialne namene se šteje vse kar se ne navezuje na osebno uporabo, torej objava v publikacijah, na plakatih, v vseh vrstah dokumentov (elektronskih, tiskanih), objave v medijih…
  • Prepovedana je vsakršna reprodukcija fotografskega materiala, distribucija ali uporaba fotografij v pridobitne namene (prodaja fotografij tretjim osebam).
  • Datoteke (Word, PDF…): Vse elektronske različice besedil v datotekah si lahko natisnete na papir. Zaželeno je, da si datoteke vključite na svoje spletne strani in s tem tudi pripomorete k večji prepoznavnosti Mariborske knjižnice. Pri tem ni dovoljeno spreminjati vsebine (besedila ali slikovnega gradiva) in podobe datotek.