Aveyard, Victoria: Rdeča kraljica

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V času, ko je vedno več ljudi zatiranih in v slabšem položaju in ko se zdi, da bo edino upor kaj spremenil nam Victoria Aveyard ponuja prvi del fantazijske serije Rdeča kraljica. Prihaja čas, ko je pomembna osebna moč, ko se je potrebno upreti in iskati načine, da zatirani končno zaživijo svobodno.

Glavna junakinja Mare živi v mali vasici, kjer se preživlja s tatvinami. Trije starejši bratje so bili vpoklicani v vojno in se na strani Norte borijo proti Jezerskemu. Mlajša sestra pa je odlična šivilja, ki dela za srebrne in zgleda, da bo prva od otrok v družini, ki se bo izognila vojaškemu naboru. Naši junaki so rdeče krvi in jim tudi pravijo rdeči. Vladarji oz. srebrni pa imajo srebrno kri in vsak svojo moč oz. sposobnost.

Mare se zdi, da ni dobra za nič. Ko pa ji neznani fant uredi delo na gradu in jo s tem reši vpoklica, se začne zgodba zapletati. Med kraljičinim preizkusom se pokaže, da je Mare bolj neverjetna in posebna kot se zdi. Tudi ona v sebi nosi neverjetno moč, ki ji odpre vrata v kraljevi svet. Zaljubi se v enega princa, obljubljena je v zakon drugemu princu. Toda kateri ima poštene namene? Mare se znajde v vlogi lažne plemkinje, v vlogi upornice in pomočnice revolucionarjev. Bo vlogo rdeče kraljice, ki jo kmalu pridobi, uspela upravičiti?

Pred vami je knjiga polna zapletov, spletk, izdajstva, ljubosumja hkrati pa tudi ljubezni, prijateljstva in upanja.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.