Alston, B. B.: Amari in Velika igra

Leto izida: 2022Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Trinajstletna Amari že napeto pričakuje začetek novega poletnega tabora. Pred zaključkom šole se sreča s svojimi prijatelji v Marcovem minimarketu, kjer prejme piškotek sreče z zelo posebnim sporočilom: Varuj se skritih nevarnosti. Prvi zaplet se zgodi, ko ji prekličejo povabilo na težko pričakovan poletni tabor.

Zopet je v ospredju romana prijateljstvo, najprej med Amari in Elsi, ki pa se zdi ogroženo zaradi napovedi, da se bo Elsi odpravila na študij v Oxford v Angliji. Novost, da se je poletnemu taboru pridružil tudi njen prijatelj Jayden, hitro razširi njen krog prijateljev znotraj urada za nadnaravna bitja. Kot sovražnik pa je v ospredju Dylan, ki ga je Amari premagala v prejšnjem delu. Nova partnerica Amari, ki je sedaj postala mlada pripravnica agentka, postane Dylanova sestra dvojčica Lara. Toda na čigavi strani je Lara? Kako se bo do Amari obnašal njen novi nesojeni partner Tristan?

Dodaten zaplet zgodbe predstavlja dejstvo, da predsedujoči Mednarodni Čarovniški ligi Kozimo povabi Amari, da prevzame krono Polnočnega prestola in postane vodja čarovnikov. Amari se temu najprej odreče, zato se v boj za prevzem oblasti vplete Dylan, ki je uspel zbežati. Začne se boj za oblast imenovan Velika igra. Zmagovalec, ki si bo nadel največ prstanov, si bo nadel krono in odločil o usodi čarovništva.

Na uradu pa je zaradi zaustavitve časa življenje za čarovnike zopet oteženo, saj je namesto Merlina vodenje prevzel Bane, obsena, ki sovraži vse, kar je povezano s čarovniki. Kako bo Amari uspela razvozlati vse skrivnosti, boriti bitke v Veliki igri in ali ji bo končno uspelo rešiti brata iz prekletstva v katerem je ujet?

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.