Aerts, Jef: Modra krila

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Enajstletni Josh živi z mamo in starejšim bratom Jadranom. Čeprav je Jadran starejši (ima šestnajst let), Josh ve, da mora na svojega brata Orjaka še posebej paziti. Jadran je namreč drugačen.

Ko se začnejo počitnice se k njim preseli mamin novi partner Murad s hčerko Jasmin. Nova družina se skupaj odpravi opazovat žerjave. Jadran jih obožuje in zanj ni lepšega kot to, da malega poškodovanega žerjava, uspe rešiti. Žerjav dobi ime Trsek, naselijo pa ga kar na domači balkon.

Jadran si zastavi misijo, da bo Trska naučil leteti in mu pomagal s selitvijo na jug. V dokumentarnem filmu je namreč izvedel, da mladi žerjavi brez staršev ne poznajo poti na jug in brez pomoči jim potovanje nikoli ne bo uspelo. S pomočjo maminih ogromnih modrih kril spravljenih v kleti, ki jih je uporabljala za nastope, se Orjak odloči, da bo Trsku za vzgled.

Srčnost, bratovska ljubezen, sprejemanje drugačnosti, potepanje in avantura s traktorjem ter še marsikaj vas bo navdihnilo v Modrih krilih.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.