Adeyemi, Tomi: Otroci kreposti in maščevanja

Leto izida: 2020Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Ob koncu prvega dela trilogije z naslovom Otroci krvi in kosti naša glavna junakinja Zelie sprosti magijo. Čeprav so pričakovanja po tem dogodku velika, pa v drugem delu z naslovom Otroci kreposti in maščevanja ugotovimo, da čeprav od obreda ni minil niti mesec,  se zdi, da je magija uničila kraljestvo Oriše. Vse je namreč slabše kot je bilo prej.

Princesa Amari namerava prevzeti kraljestvo in postati kraljica Oriše. Vendar je stanje v kraljestvu vsak dan bolj grozno, vojska še naprej preganja magijce. Novi admiral jim je napovedal vojno ob strani pa jim stojijo titani, ki so jim po obredu tudi dane magijske sposobnosti. Ko Amari prvič nagovori množico, se ji nasproti postavi kraljica, ki jo okliče za morilko in izdajalko. Sanje o pravični in dobri Oriši, ki naj bi jo Amari zgradila, se v trenutku porušijo. Po kronanju princa Inana pa Oriša le dobi novega kralja, ki seveda magijcem ni po godu.

Magici se povežejo in se zopet borijo proti kraljestvu. Oblikuje se skupina upornikov pod imenom Ijika. Le tem se pridružita tudi Zelie in Amari. Ko prispeta v skrivno pribežališče magijcev se zgodba dobro zaplete. Zopet je na tehnici razmerje med zaupanjem in strahom pred prevaro. Boj za oblast postaja vedno srditejši, prepletajo se prijateljstva in sovraštva. Bo tokrat Zelie uspelo magijce rešiti? Njena moč žanjice raste in boginja Oja ji je pokazala kako lahko združuje različne magije, ampak cena je izjemno visoka. Jo bo Zelie zmogla ali pa se bo raje predala?

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.