Abedi, Isabel: Šepet

Leto izida: 2011Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Napet mladinski roman nemške pisateljice Isabel Abedi vas bo takoj potegnil v skrivnostno dogajanje. Duhovi in pogrešana deklica, ki ostaja vaška skrivnost, vse to in še več vas pričakuje med prebiranjem knjige, avtorica nas popelje skozi dih jemajočo zgodbo.

Noa se z mamo igralko in njenim prijateljem Gilbertom čez poletje iz Berlina preseli v malo vasico, kjer najamejo hišo. Že prihod je dramatičen, saj se takoj zgodi nesreča, ki jih napoveduje še kar nekaj v nadaljevanju. Noina mama Kat je ekstrovertirana gospa, lepa, zabavna, glasna in oboževana, njena hči pa seveda njeno nasprotje. Poleg odnosov med prišleki se kmalu začne še nova zgodba prijateljstva in simpatije med Noo in Davidom, ki jim pomaga pri preurejanju hiše. Noa ima za seboj grdo izkušnjo, ki jo ves čas hromi, David pa tudi svoje težave in bremena.

Ko Noa in David med igro klicanja duhov, spoznata Elizo se začne zares zapletati. Kam je Eliza izginila na svoj 18. rojstni dan in kdo je kriv? Poiskati morata njen pogrešani dnevnik, ki jima bo v pomoč. Ko se v ljubezensko razmerje spusti Kat in stari spor med bratoma zopet izbruhne, se odprejo vrata do razkritja zločina.

.Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.