Beauvais, Clémentine: #3špehbombe

Leto izida: 2019Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi, odrasli
#športajmoinberimo: nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami
 
Kaj brati, da diši po športu?

Gre za v številne jezike preveden in nagrajen roman priljubljene pisateljice Clémentine Beauvais. Zgodba o treh dekletih, ki jih vsako leto izglasujejo za najgrša na šoli in jih sramotijo zgolj na podlagi telesnega videza. Toda 'špehbombe' se med počitnicami s kolesi odpravijo na potovanje po Franciji. Tako se po naključju  njihova negativna prepoznavnost iz šolskega okolja transformira v medijsko slavo in sprejetost. Dekleta skozi vsakodnevno kolesarjenje spoznavajo vrednost lastnega bitja in telesa ter notranje moči, dokopljejo pa se tudi do globljega razumevanja družbe in življenja.

Roman je prevedla Katja Zakrajšek. Knjiga ima znak kakovosti Zlata hruška.

Pripravile: dr. Andreja Erdlen, Center za spodbujanje bralne pismenosti, Mariborska knjižnica v sodelovanju z Nives Markun Puhan in Polono Klopčič, Zavod RS za šolstvo.

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi/filmu/glasbi/igrači. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.