20. november 2013 - Dan slovenskih splošnih knjižnic. Mariborska knjižnica prejela nagrado za najbolj inovativen projekt v letu 2013.

20

november

2013

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: odrasli

V sredo, 20. novembra 2013 smo slovenski knjižničarji ponovno praznovali Dan splošnih knjižnic. Po vseh slovenskih splošnih knjižnicah so se na ta dan odvijali različni dogodki, pridružili smo se jim tudi v Mariborski knjižnici. Poglejte, kaj se je dogajalo...

Osrednja tema je bila zagovorništvo – med letošnjimi zagovorniki je bil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Osrednja slovenska prireditev se je odvijala v Aninem dvoru, v Rogaški Slatini, kjer so se knjižničarjem pridružili še drugi znani Slovenci - zagovorniki knjižnic.

Oglejte si program dogajanja v Rogaški Slatini...
Izjave znanih osebnosti - zagovornikov knjižnic
Videoposnetek zagovornikov slovenskih splošnih knjižnic

Mariborska knjižnica je na osrednji slovesnosti ob Dnevu slovenskih splošnih knjižnic, v Rogaški Slatini, za projekt Darujem in beremprojekt zagovorništva v Mariborski knjižnici, prejela nagrado za najbolj inovativen projekt splošnih knjižnic v letu 2013.  Nagrado je razpisalo Združenje splošnih knjižnic Slovenije. Na razpis je lahko kandidirala posamezna splošna knjižnica, ki je izvedla projekt samostojno ali kot nosilka projekta v partnerstvu z drugimi organizacijami v okolju.

V Mariborski knjižnici sta tisti dan, 20. novembra 2013, vlogo knjižničarja v Knjižnici Rotovž in Knjižnici Nova vas prevzela naša ambasadorja, pisatelj in dramatik Tone Partljič in varuh bolnikovig pravic mag. Aco Prosnik, ki je v Knjižnici Nova vas oživil zdravstveni kotiček, namenjen promociji strokovne literature s tega področja, pogovorom o zdravstveni problematiki in pomenu branja.

Naša ambasadorja sta delo knjižničarja opravila več kot odlično. Upoštevajoč želje uporabnikov, bi ju lahko takoj zaposlili.

 

 

 

 

 

Mag. Aco Prosnik v Knjižnici Nova vas
(foto Slavko Žižek)

 

 

 

 

 


Tone Partljič v Knjižnici Rotovž
(Vir: TV Dnevnik Mb )