Adeyemi, Tomi: Otroci krvi in kosti

Leto izida: 2018Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Fantazijski roman mlade ameriške pisateljice nigerijskih korenin je nastal po tragičnih dogodkih v Ameriki, ko so na neoborožene temnopolte moške, ženske in otroke streljali policisti. Vso bolečino, strahove, žalost in izgube, ki jih je doživljala v resničnem svetu je vpletla v roman, ki mu sledi nadaljevanje. Po knjigi bo posnet tudi film.

V Oriši, deželi v kateri živijo temnopolti prebivalci, najprej spoznamo glavno junakinjo Zelie, ki izhaja iz klana magijcev, ki so jim bile odvzete vse čarobne moči, kljub temu pa ima Zelie bele lase, ki so značilne prav za magijce. Zelie je kmalu vpletena v reševanje magije, ampak karkoli stori vedno vse »pokvari«, njen brat Tzain, ki bi ga lahko označili kot športnika do obisti, pa jo skuša rešiti iz vsake zagate v kateri se znajde.

Ko vstopi v zgodbo princesa Amari, ki ukrade očetu zelo pomemben zvitek, in naleti prav na Zelie, ki ji pomaga zbežati iz glavnega mesta Lagos, se zgodba šele prav zaplete. Inan, Amarin brat in princ, ki je postal poveljnik, pa mora zvitek in tatico pripeljati nazaj k očetu. Ko princ ugotovi, da se tudi po njegovih žilah pretaka kri magijcev oziroma glist, kot jih njegov oče poimenoval, saj je sam poskrbel, da je iz svojega kraljestva izgnal magijo, ga njegovi strahovi postavijo še bolj na očetovo stran in proti narodu magijcev.

Napeta zgodba, ki vas bo pritegnila in komaj boste pričakali nadaljevanje.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.