Sporočila za člane Knjižničnega cikla

1

november

2018

Datum: 1.11.2018

Univerza za tretje življenjsko obdobje - Knjižnični cikel

2. SREČANJE
V torek, 6. novembra 2018, ob 17. uri,
Večnamenska dvorana Rotovž, Rotovški trg 2, Maribor

GLASBENI PRIKAZ CVETANE MIHELIČ: O SLOVENSKI LJUDSKI PESMI

Nadaljujemo ciklus glasbenih predavanj gospe Cvetane Mihelič, glasbene pedagoginje, kronistke glasbenega življenja doma in v tujini. Poučevala je klavir na nižji stopnji glasbenega izobraževanja, zgodovino glasbe in predšolsko glasbeno vzgojo na srednji glasbeni šoli. V Sloveniji je prva predstavljala v svetu priznano metodo po Edgarju Willemsu, ki je namenjena celoviti glasbeni vzgoji in vsestranskemu oblikovanju človeške osebnosti. Vrsto let je pripravljala oddaje za Glasbeno mladino in komentarje za operne in baletne predstave. Profesionalno je delovala kot glasbena publicistka in skoraj petindvajset let sodelovala z RTV Slovenija in Radiom Maribor. V zadnjih letih je dejavna na področju glasbenega izobraževanja za starejše odrasle. Predavanja so tematsko obarvana. V tokratnem predavanje bo spregovorila o slovenski ljudski pesmi. Vabljeni!

 

SPOROČILA

  • Obveščam vas, da bomo ob zadostnem številu prijavljenih, formirali novo študijsko skupino Kulturna dediščina, ki bo delovala pod mentorskim vodstvom mag. Pavle Karba. Na krožku bo poudarek na ozaveščanju in aktualizaciji sporočilnosti kulturne dediščine, osmišljanje razumevanja, doživljanja in podoživljanja življenja prednikov. Prosimo za predhodne prijave, na telefon ali elektronski naslov: natasa.konec@mb.sik.si ali tzomk@mb.sik.si. Prvo srečanje članov bo v četrtek, 8. novembra 2018, ob 8.30 v Učilnici 3 , Rotovški trg 2, prvo nadstropje. Vabljeni!
  • Vabljeni na delavnico izdelave adventnih vencev iz naravnih materialov, ki bo v torek, 27. novembra, ob 17. uri v Učilnici 2, Rotovški trg 2, prvo nadstropje. Delavnico bo vodila Metka Lipnik. Material, ki ga želite uporabiti pri izdelavi vencev, prinesite s seboj (stari časopis, mah, bleščice, svečke, lepilo…). Zaradi lažje organizacije dela prosimo za predhodne prijave.
  • Animatorje študijskih skupin prosimo, da oddajo šolnine za mentorske ure (oktober, november) v tednu od 26. novembra do 30. novembra, med 10. in 12. uro, v prostorih uprave na Rotovškem trgu (pisarna Nataše Konec).