Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Literatura pobratenih mest: Maribor - Marburg

nedelja

22

april

Lokacija: Salon uporabnih umetnosti

Tip prireditve: Pogovor

Ciljna skupina: mladi, odrasli

LITERATURA POBRATENIH MEST: MARIBOR - MARBURG
Nedelja, 22. aprila, ob 18. uri v Salonu uporabnih umetnosti, Glavni trg1.

Po letih zatišja v sodelovanju z MKC Maribor obujamo kulturno-umetniške vezi med Mariborom in Marburgom na Lani, nemškim univerzitetnim mestom v zvezni deželi Hessen. V goste prihajajo trije uveljavljeni literati, ki bodo z branjem predstavili svoje leposlovno ustvarjanje. Ludwig Leggeju, predsedniku literarnega združenja Neue Literarische Gesellschaft, Horstu Schweblu, profesorju in pisatelju, ter Karl-Heinzu Symonu, pisatelju in založniku, se bo pridružila domača pesniška zasedba v postavi Andrej Brvar, Kristina Kočan in Aleš Šteger. Dogodek bo povezovala Urška P. Černe.

 

 

LITERARNA POSTAJA Z MOJCO KUMERDEJ

Sreda, 25. aprila, ob 19. uri v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor, Vojašniški trg 2a

Osrednja literarna gostja letošnje izdaje festivala je Mojca Kumerdej, ena najvidnejših slovenskih sodobnih prozaistk, sicer pa tudi filozofinja, umetnostna kritičarka, publicistka in novinarka. V preteklem letu je za svoj drugi roman Kronosova žetev prejela nagradi Prešernovega sklada in kritiško sito, njeno pisanje pa je prevedeno v deset tujih jezikov in uvrščeno v relevantne literarne antologije.

Z raziskovalko patologij sodobne družbe, s katerimi se odlično vklaplja v festivalski leitmotiv temnih snovi v literaturi, se bo pogovarjala Darka Tancer Kajnih.