PRIPOVEDI IZ MOJE KNJIŽNICE. Natečaj za najboljšo pripoved ob 70-letnici Mariborske knjižnice

PRIPOVEDI IZ MOJE KNJIŽNICE

Natečaj za najboljšo pripoved ob 70-letnici Mariborske knjižnice

1. 5. – 30. 9. 2019

Si ne predstavljate življenja brez branja? Vam knjižnica pomeni prostor, kjer poleg želenih knjig in drugega gradiva dobite še koristne nasvete, izveste kaj novega, se česa naučite, pa tudi poklepetate ali srečate znance?

Mariborska knjižnica je z vami že 70 let. Če druženje z njo pušča lepe, nepozabne spomine, vas vabimo, da sodelujete na natečaju s kratko, resnično zgodbo, povezano s knjižnico. Prve 3 najizvirnejše zgodbe bomo nagradili, vse pa bomo objavili na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Pogoji sodelovanja:

1. Organizatorka natečaja je Mariborska knjižnica. Natečaj traja od 1. maja do 30. septembra 2019. Rok za oddajo pripovedi je 30. september 2019.

2. Sodelujete lahko z 1 zgodbo. Ta naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko natisnjeno ali v elektronski obliki.

3. Pripoved naj bo resnična in naj se tematsko nanaša na Mariborsko knjižnico, torej na dogodke iz knjižnice, anekdote, knjige, ki so vas zaznamovale, prireditve, ki so se vas dotaknile ipd.

4. Pripovedi pošljite po pošti na naslov Mariborska knjižnica, Rotovški trg 2, 2000 Maribor, s pripisom »za natečaj Pripovedi iz moje knjižnice«, ali po elektronski pošti na naslov pripovedi@mb.sik.si; skupaj z zgodbo posredujte ime in priimek avtorja besedila, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.

5. Zgodbe morajo ustrezati pogojem razpisa, da bodo uvrščene v izbirni postopek. Ocenjevala jih bo žirija in med njimi izbrala 3 najizvirnejše, ki bodo nagrajene. Vse zgodbe bodo nato objavljene na portalu Kamra.

6. Sodelujoči soglašajo, da se njihova zgodba ter ime in priimek javno objavijo na spletni strani Mariborske knjižnice ter na portalu Kamra. Organizator pa se zavezuje, da bo poslane osebne podatke uporabil le za namen natečaja ter skladno s Splošni pogoji obdelave osebnih podatkov v Mariborski knjižnici.

7. Razglasitev nagrajencev bo 8. februarja 2020, na 71. rojstni dan Mariborske knjižnice. Sodelujoči se zavezujejo, da v času trajanja natečaja in do razglasitve rezultatov svojih zgodb ne bodo objavili nikjer drugje.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 02 23 52 121 (kontaktna oseba Nina Hriberšek Vuk) ali elektronskem naslovu pripovedi@mb.sik.si.