Marigor 16

10

marec

2017

Lokacija: Pionirska knjižnica Rotovž

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: mladi, odrasli

Jaša Lorenčič se se je v prostorih Pionirske knjižnice Rotovž pogovarjal z Gregorjem Jančičem - POSNETEK

Deset let bo v petek, 17. marca 2017. Ja! Oi oi oi! Deset jubilejnih let, kar je ena žejna ideja band postala. In pivo se ob glasbi nikoli več ni enako pilo. Happy Ol’ McWeasel. Če je Primož Zajšek prispeval logotip za Marigor, vam Gregor Jančič, drugi primarni član, opiše romantične začetke, ko si šel “samo malo pogledat” v Klub MC. Peti najlepši član skupine, ki ima zmelkoowsko neprekosljivi žlahtni humor in energijo cisterne najboljšega piva, je romantiko videl že v srednješolski vožnji v Ruše, pa v tem in onem rock poskusu (tudi z avtorjem oddaje, lepo prosim!) ter kot kitarist, ki se vse bolj počuti kot pevec, ohranil in potenciral svojevrstno zajebancijo do točke, da je vsak koncert tega banda… No, ajnfoh aubix!  Foto: Bojan Atanaskovič / Osebni arhiv

Marigor je iber, fejst, fajn, ajnfoh aufbix lapanje o Mariboru. Upamo, da bomo podcast približali civilizaciji, torej našim gostom, s katerimi bomo religiozno kontrolirali utrip mesta, na bregu leve in desne Drave. Marigor ustvarjam blebetavo neučakani Jaša Lorenčič, in sicer na podstrešju mariborske Pionirske knjižnice, kjer nas prijetno gostijo s pronicljivim sloganom: “Po zavitih stopnicah se visoko pride!” Mi pa gostimo goste, s katerimi gre Maribor gor. V šestnajstem je prišel gor Gregor Jančič.

P.S. Hvala Otu "Solaža" Rimeleju in Lačnemu Franceji za Nekaj lepljivega, Čudežnim poljem, ekipi Tekocheega Kruja in nepozabnima pubecoma iz Dandrough. Špici smo si namreč sposodobili pri njih. Hvala Mariborski knjižnici in Primožu Zajšku za šmekerski logotip! To. Je. Marigor! Na. Lape!


Če imate kakšno vprašanje, željo, pripombo ali kaj devetega, pišite na jasa.lorencic@gmail.com.

Pionirska knjižnica Rotovž

Rotovški trg 6, 2000 Maribor

Vodja enote: Darja Barber
Telefon:  02/235 21 06
E-pošta: enota.pk@mb.sik.si
Odprto: ponedeljek - petek 9-19, sobota 8-13
Dostop do spleta prek Libroam ali Wi-fi.

Opis lokacije...