Bili smo na festivalu hrvaških bibliobusov v Puli

12

maj

2017

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: otroci, mladi, odrasli, starejši, ranljive skupine

Bili smo na festivalu hrvaških bibliobusov v Puli

12. maj 2017

Mestna knjižnica in čitalnica Pula (Gradska knjižnica i čitaonica Pula) je gostila 13. okroglo mizo o potujočih knjižnicah na Hrvaškem in 7. festival hrvaških bibliobusov pod nazivom "Pokrenimo bibliobus! Kako pokrenuti i održati službu?".

Dogodka sta organizirali Komisija za potujoče knjižnice (Komisija za pokretne knjižnice) in Komisija za splošne knjižnice (Komisija za narodne knjižnice) v okviru Hrvaškega knjižničarskega društva (Hrvatsko knjižničarsko društvo), soorganizatorji pa sta bili Mestna knjižnica in čitalnica Pula (Gradska knjižnica i čitaonica Pula) in Društvo bibliotekarjev Istre (Društvo bibliotekara Istre), ob podpori Ministrstva za kulturo Republike Hrvaške in mesta Pula.
Na ogled je bilo 12 bibliobusov in bibliokombijev, poleg hrvaških še iz Slovenije (Maribor, Novo mesto), Bosne in Hercegovine (Bihač) in Madžarske (Pecs).

Potujoče knjižnice so bile na ogled prebivalcem med 11.30 in 15.30 uro, vmes so se bibliobusi podali na častni krog po središču Pule.

Sledilo je strokovno srečanje, kjer smo z referatom sodelovali tudi knjižničarji iz Mariborske knjižnice, s posebnim posterjem in zloženko pa smo predstavili tudi delovanje našega bibliobusa. 

Nekaj medijskih odmevov: