Dan Mariborske knjižnice - zbiramo prijave za tek

sobota

10

junij

Letošnji Dan Mariborske knjižnice "Povežimo bregove" povezuje vseživljenjsko učenje in medgeneracijsko sodelovanje, saj praznujemo 25. obletnico Knjižničnega cikla – Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Naš namen je, da s kulturno-športnim programom predstavimo razsežnosti delovanja splošne knjižnice in ponovno opozorimo, da mesto potrebuje primerno osrednjo knjižnico v samem centru mesta.
Kdaj in kje: V soboto, 10. junija 2017, med 9. in 13. uro, na Rotovškem trgu v Mariboru in večerna predstava Večno mladi v Lutkovnem gledališču Maribor ob 21.00 uri.

Kaj:

  • Kulturni program: Revija vseživljenjskega učenja - predstavitev jezikovnih krožkov Knjižničnega cikla (nemščina in španščina) z izbrano poezijo, predstavitev krožka Antični cikel s poezijo v originalu in slovenskem prevodu, ljudske pevke Kresnice, Pevski kvartet Fantje na vasi in ustvarjalci knjige Kla kla klasika, Rok Trkaj in dr. Igor Saksida.
  • Stojnice na Rotovškem trgu: predstavitev krožkov, kjer spoznavajo in potujejo po Sloveniji ter antične kulinarike in kulture, sprejem tekačev in še kaj.
  • Športni poligon, kotiček pod drevesi za otroke in otvoritev poletne bralne plaže na Rotovškem trgu.
  • Predstavitev bibliobusa na Glavnem trgu.
  • Rekreacijski Drava Cross Country tek v dolžini 10 km, s katerim bomo povezali oba bregova reke Drave. Pričetek ob 9.00 uri. Štartnine ni. Trasa teka poteka po pločniku in po makadam poti ob reki Dravi: Rotovški trgLent - sprehajalna pot ob desnem bregu Drave - Rekreacijski center DravaLent - Rotovški trg. Na poti bo tudi okrepčevalna postaja. Oglejte traso teka. Prijave sprejemamo do 1. junija 2017. Za prijavo na tek izpolnite spodnji obrazec.
  • Večerna predstava Drame SNG Maribor Večno mladi, ki se bo dogajala v amfiteatru Lutkovnega gledališča Maribor, s pričetkom ob 21. uri. Vstopnice so brezplačne in bodo na voljo obiskovalcem Dneva Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu, v soboto, 10. junija, med 9. in 13. uro.
  • Na ta dan vam priznavamo ob vračilu gradiva 50% popust na dolgove in 50% popust na članarino.
  • Z dogodkom se pridružujemo 2. festivalu Drava in vseslovenskemu športnemu projektu Slovenija v gibanju 365.

Na Dan Mariborske knjižnice, v soboto, 10. junija 2017 bodo odprte samo enote Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu v Mariboru: Knjižnica Rotovž, Pionirska knjižnica Rotovž in Čitalnica.

Izvedbo 6. Dneva Mariborske knjižnice nam tudi letos omogočajo naši podporniki, donatorji, sponzorji.

Od našega dogodka nas loči še:

 

Rotovški trg

Rotovški trg, Maribor

Opis lokacije...

Prijava

Dan Mariborske knjižnice - zbiramo prijave za tek

10.6.2017

Rotovški trg