Dan Mariborske knjižnice 2017

15

junij

2017

Dan Mariborske knjižnice se je iztekel...

Na 6. Dan Mariborske knjižnice "Povežimo bregove" smo povezali vseživljenjsko učenje in medgeneracijsko sodelovanje in praznovali 25. obletnico Knjižničnega cikla Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Namen:  S kulturno-športnim programom predstaviti razsežnosti delovanja splošne knjižnice in ponovno opozoriti, da mesto potrebuje primerno osrednjo knjižnico v samem centru mesta.
Kdaj in kje: V soboto, 10. junija 2017, med 9. in 13. uro, na Rotovškem trgu v Mariboru in večerna predstava Večno mladi v Lutkovnem gledališču Maribor ob 21.00 uri.

Kaj:

  • Kulturni program: Revija vseživljenjskega učenja - predstavitev jezikovnih krožkov Knjižničnega cikla (nemščina in španščina) z izbrano poezijo, predstavitev krožka Antični cikel s poezijo v originalu in slovenskem prevodu, ljudske pevke Kresnice, Pevski kvartet Fantje na vasi in ustvarjalci knjige Kla kla klasika, Rok Trkaj in dr. Igor Saksida. Oglejte si posnetka na naši FB strani:   1. posnetek    2. posnetek
  • Stojnice na Rotovškem trgu: predstavitev krožkov, kjer spoznavajo in potujejo po Sloveniji ter antične kulinarike in kulture, sprejem tekačev in še kaj.
  • Športni poligon, kotiček pod drevesi za otroke in otvoritev poletne bralne plaže na Rotovškem trgu.
  • Predstavitev bibliobusa na Glavnem trgu.
  • Rekreacijski Drava Cross Country tek v dolžini 10 km, s katerim smo povezali oba bregova reke Drave. Oglejte si posnetek s teka na naši FB strani: "Skozi zelenilo in blato do sonca". Pričetek je bil ob 9.00 uri, brez štartnine. Trasa teka je potekala po pločniku in po makadam poti ob reki Dravi: Rotovški trgLent - sprehajalna pot ob desnem bregu Drave - Rekreacijski center DravaLent - Rotovški trg. Na poti so bile okrepčevalne postaje. Oglejte si traso teka.
  • Večerna predstava Drame SNG Maribor Večno mladi, ki se je dogajala v amfiteatru Lutkovnega gledališča Maribor, s pričetkom ob 21. uri. Vstopnice so bile brezplačne in na voljo obiskovalcem Dneva Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu, v soboto, 10. junija, med 9. in 13. uro. Podpisali smo dogovor o sodelovanju med Mariborsko knjižnico, Lutkovnim gledališčem Maribor in Slovenskim narodnim gledališčem Maribor.
  • Na ta dan smo ob vračilu gradiva priznavali 50% popust na dolgove in 50% popust na članarino.
  • Z dogodkom smo se pridružili 2. festivalu Drava in vseslovenskemu športnemu projektu Slovenija v gibanju 365.

SPOROČILO ZA MEDIJE

Izvedbo 6. Dneva Mariborske knjižnice so nam tudi letos omogočili podporniki, donatorji, sponzorji.

Posnetek dogajanja (avtorja: Jaka Kurnik, Jurij Dolenc)

Rotovški trg

Rotovški trg, Maribor

Opis lokacije...