Dan Mariborske knjižnice 2017 - za medije

6. dan Mariborske knjižnice

POVEŽIMO BREGOVE 2017

Sobota, 10. junija, med 9.00 in 13.00 na Rotovškem trgu

Leto je naokoli in pred nami je ponovno Dan Mariborske knjižnice, s katerim že šesto leto zapored opozarjamo na vlogo in pomen knjižnice v okolju. Infrastrukturna problematika osrednje knjižnice je javnosti znana, manj pa je zavedanja, da zaradi tega vse bolj zaostajamo za sodobnim knjižničnim modelom, zaradi česar so najbolj oškodovani občani Maribora in prebivalci na širšem območju.

Kljub težavam se trudimo zagotavljati kakovostne storitve, kar dokazuje fokus prireditve, ki jo pripravljamo na Dan Mariborske knjižnice in smo jo poimenovali Povežimo bregove. Prireditev v središče postavlja vseživljenjsko učenje in skrb za zdrav duh v zdravem telesu. Letos obeležujemo 25. obletnico delovanja naše Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki z leti in v skladu z medgeneracijskim dialogom vse bolj pridobiva na obsegu in na pomenu.

Predstavitev delovanja študijskih krožkov in revija dejavnosti bo rdeča nit dogajanja na Rotovškem odru od 10.30 dalje. Pridružili se nam bosta pevski skupini Kresnice in Fantje na vasi, sledil bo besedno-literarni spektakel Kla kla klasika, ki sta ga zasnovala raper Trkaj in redni profesor na Pedagoški fakulteti v Ljubljani ter predavatelj mladinske književnosti in didaktike književnosti dr. Igor Saksida.

K prireditvi tradicionalno dodajamo še športno-rekreativno komponento z rekreacijskim Drava Cross Country tekom na 10 kilometrov. Start teka bo ob 9.00, startnine za tek ni. S tem delom dogodka se  pridružujemo Drava festivalu. Istočasno bo na Rotovškem trgu najmlajšim namenjen športni poligon  Svizec in ustvarjalnica Kamenčkarije, na kateri se bomo poigrali s prodniki dravskih brežin.  Knjigoljubom bodo na voljo ležalniki na bralni plaži, ki bo aktualna čez vse poletje. Na Glavnem trgu bo radovedneže s svojo privlačno zunanjostjo med police vabil naš bibliobus. Tudi letos našim uporabnikom in članom enkratno ponujamo 50% popust na dolgove in članarino. Na  Dan Mariborske knjižnice bodo knjižničarji in knjižničarke v knjižnici in pri dogajanju na Rotovžu, ostale enote pa bodo ta dan zaprte.

Ob 21.00 bodo igralci mariborske Drame v Avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor odigrali  predstavo Večno mladi. Vstopnice za predstavo bomo obiskovalcem podarili med dopoldanskim dogajanjem na Rotovškem trgu. Ob tej priložnosti bo med Mariborsko knjižnico in Lutkovnim gledališčem Maribor podpisan dogovor, ki bo članom knjižnice omogočal različne ugodnosti pri nakupu vstopnic za predstave lutkovnega gledališča. Z SNG Maribor na ta način že sodelujemo.

Kontakti:

Dragica Turjak, direktorica, 02 23 52 100, dragica.turjak@mb.sik.si

Nataša Konec, koordinatorica Univerze za tretje življenjsko obdobje, 02 23 52 115, natasa.konec@mb.sik.si